تابلو برق صنعتی یکی از مهم‌ترین تجهیزات در صنایع مختلف است که به عنوان مرکز کنترل و توزیع برق عمل می‌کند. ما در شرکت تابلو برق آراد مهر به عنوان یک گروه مهندسی و باسابقه در زمینه طراحی، ساخت و راه اندازی تابلو برق صنعتی برای مراکز اداری، تجاری و مسکونی آمادۀ تأمین نیازهای شما هستیم. اگر میخواهید بهترین خرید را داشته باشید مطالب این صفحه برای همین است!

تابلو برق صنعتی چیست؟

تابلو برق صنعتی محفظه ای است که درون آن تجهیزاتی مانند کلیدها، فیوزها، رله‌ها، کنتاکتورها و سایر قطعات برای کنترل و توزیع برق نصب می شوند. جنس این محفظه می تواند از فلز یا پلی کربنات یا کامپوزیت باشد. این محفظه در برابر عوامل محیطی از تجهیزات و قطعات داخل خود محافظت کرده و از برق گرفتگی جلوگیری می کند. تجهیزات داخل محفظه، بسته به انتظار و هدفی که در نهایت از تابلو برق داریم متفاوت است. در داخل محفظه ی تابلو برق تجهیزات الکتریکی یا الکترونیکی مانند سوئیچها، دستگیره ها و نمایشگرها به صورت منظم در ردیف های عایق بندی شده قرار می گیرند. بنابراین اپراتور به راحتی می تواند آن ها را کنترل، تعمیر و تعویض کند.

تصویر یک تابلو برق صنعتی آماده

خرید تابلو برق صنعتی آماده

قبل از خریداری تابلو برق ، نکات مهمی وجود دارد که به شما کمک میکند انتخاب بهتر و مناسب تری داشته باشید، مثلا اینکه باید بدانید برای چه کاربردی خرید می کنید. اصلا این نکات مهم چه چیزهایی هستند؟ معیارهای خرید تابلو برق صنعتی آماده کدامند؟

– جنس تابلو برق

تابلو های برق از متریال مختلفی درست میشن و هر کدام ویژگی های مختص به خودشان را دارند. اینکه جنس بدنه تابلو برق ما فلزی باشد یا کامپوزیتی به محیطی که می خواهیم از آن استفاده کنیم بستگی دارد. بنابراین وقتی می خواهیم تابلو برق بخریم باید به این موضوع توجه داشته باشیم که قرار است  در چه محیطی نصب بشود.

اندازه و ابعاد تابلو برق

قبل از خرید تابلو باید مشخص کنیم که تابلو برقمان در چه اندازه و ابعادی باشد. فضایی که برای قرار گرفتن پنل در نظر گرفته ایم یا در اختیار داریم می تواند تأثیرگذار باشد.

مدل تابلو برق 

باید با توجه به نیاز خودمان و کارایی و قابلیتهایی که تابلو دارد مدل مورد نظرمون را انتخاب کنیم. با در نظر گرفتن محل نصب تابلو میتونیم مشخص کنیم که مدل تابلو ایستاده، دیواری، کشویی ، ثابت و…. باشد.

محل نصب تابلو برق

باید در نظر داشته باشیم که تابلو برق مورد نظر را برای محیط های داخلی میخواهیم یا محیطهای خارجی چون بسته به محل نصب و شرایط آن انواع تابلو ها با هم متفاوتند.

دمای محیط

از اونجایی که دما روی کارکرد قطعات الکتریکی تاثیر به سزایی دارد باید در نظر داشته باشیم که محل نصب تابلو دمای مناسبی داشته باشد.

تطبیق پذیر بودن تابلو برق

تطبیق پذیر بودن تابلو برق بسیار مهم است چرا که این موضوع به ما کمک میکند تا درصورت نیاز تغییرات دلخواه را ساختار تابلو ایجاد کنیم و در صورت نیاز تجهیزات به روز تری در آن به کار ببریم.

اینفوگرافی نکات کلیدی خرید تابلو برق صنعتی آماده

برای اینکه خودتان بتوانید بهتر سبک سنگین کنید تا خرید مطمئنی داشته باشید می توانید مطالب مربوط به این محصول را خوب بررسی کنید.

کاربردهای تابلو برق صنعتی

همانطور که در قسمت پیش اشاره کردیم تابلو برق صنعتی کاربردهای مختلف و گسترده ای در صنایع مختلف دارد. از صنایع کوچک گرفته تا صنایع حیاتی و بزرگ از تابلوهای برق صنعتی استفاده می کنند. ذیلا به مهم ترین کاربردها می پردازیم.

– صنعت نفت و گاز

در صنعت نفت و گاز، تابلو برق صنعتی برای کنترل و توزیع برق در پالایشگاه‌ها، پتروشیمی‌ها و سایر تأسیسات مرتبط استفاده می‌شود. این تابلوها باید در برابر شرایط سخت محیطی مانند رطوبت، دما و مواد شیمیایی مقاوم باشند.

– صنایع غذایی و دارویی

در این صنایع، تابلو برق صنعتی برای کنترل خطوط تولید، دستگاه‌های بسته‌بندی و سایر تجهیزات استفاده می‌شود. بهداشت و ایمنی در این صنایع از اهمیت بالایی برخوردار است، بنابراین تابلوها باید مطابق با استانداردهای خاص طراحی شوند.

– صنایع خودروسازی

در خطوط تولید خودرو از تابلوهای برق صنعتی برای کنترل ربات‌ها، ماشین‌آلات و سیستم‌های انتقال استفاده می‌شود. دقت و قابلیت اطمینان این تابلوها در صنایع خودروسازی بسیار حیاتی است.

– صنایع فلزی و معدنی

در معادن و کارخانه‌های تولید فلزات برای کنترل تجهیزات سنگین مانند سنگ‌شکن‌ها، کوره‌ها و نوار نقاله‌ها از تابلو برق صنعتی استفاده می‌شود. این تابلوها باید در برابر گرد و غبار و ضربه و سایر عوامل محیط مقاوم باشند.

– صنایع ساختمانی

در پروژه‌های ساختمانی بزرگ، تابلو برق صنعتی برای توزیع برق در سایت‌های ساخت‌وساز استفاده می‌شود. این تابلوها باید قابل حمل و مقاوم در برابر شرایط جوی باشند.

اگر نیاز به مشاوره دارید همین الان تماس بگیرید.

انواع تابلو برق صنعتی

تابلوهایی الکتریکی که در سیستمهای صنعتی به کار می روند از نظر شکل و ساختار دسته بندی های متفاوتی دارند که در ادامه به بررسی آنها میپردازیم.

تابلو برق Metal Enclosed

این تابلوها دارای یک محفظه فلزی هستند که در داخل آن ها تجهیزات الکتریکی چون کلیدها، ترانس های جریان و ولتاژ، لوازم اندازه گیری، شینه ها نصب می شود. تابلو های Metal Enclosed” به دو دسته تابلوهایMetal Clad” و تابلوهای Compartment Type” تقسیم می شوند.

  • پنل الکتریکی Metal Clad : در این گونه از تابلوهای برق محفظه هایی به صورت جداگانه وجود دارند تا هنگام ایجاد خطا در یک محفظه، سایر محفظه ها آسیب نبینند و خطایی رخ ندهد.
  • Compartment Type ها : این تابلوها نوعی از تابلو برق هایMetal Enclose” هستند که بر خلاف تابلو برق Metal Clad” محفظه ها در آن ها به هم متصل هستند و جدا از هم نیستند.

– نوع کشویی تابلو برق صنعتی (Withdrawable)

تابلو برق صنعتی کشویی معمولا برای کنترل موتورها به کار می روند و از ایمنی بیشتر و سرویس راحت تر برخوردار هستند.

تابلو برق رک (Rack

شکل محفظه تابلو برق رک به صورت قفسه بوده و انواع محفظه های کنترل، مخابراتی، اندازه گیری و الکترونیکی روی این تابلو برق نصب میشوند.

تابلو برق Swing 

این مدل تابلو برق صنعتی از نوع تابلو برق رک است و به دلیل داشتن درب شیشه ای متحرک قیمت بالایی دارد. در تابلو برق “Swing” پشت تجهیزات قابل مشاهده است و دسترسی راحتی دارد.

انواع تابلو برق های صنعتی از نظر نصب

در تابلو برق های صنعتی که شامل تابلو برق فشار ضعیف و تابلو برق خانگی هستند ، محل نصب اهمیت زیادی دارد و بسته به محل نصب نوع ساختار تابلو برق نیز فرق میکند. محل نصب تابلو برق صنعتی و خانگی به دو دسته داخلی و بیرونی تقسیم میشود.

Indoor : تابلو برق در محیط های داخلی و سرپوشیده مثل داخل سالن، سوله کارگاه نصب و راه اندازی می شود.

– Outdoor :  در این حالت تابلو های برق به صورتی طراحی و ساخته میشن که بتوان آن ها را در محیطهای باز نصب کرد.

انواع تابلو برق صنعتی از نظر جنس محفظه

یکی دیگر از تقسیم بندی هایی که تابلو های برق صنعتی را به انواعی تقسیم می کند تقسیم بندی بر اساس جنس محفظه است. براین اساس تابلو های برق صنعتی به چهاردسته تقسیم میشوند.

1- فولاد ضد زنگ و فولاد کربن 

این فولاد ها مقاوت زیادی در برابر خوردگی ، رطوبت و مواد شیمیایی دارند. علاوه بر این فولاد ضد زنگ در برابر قارچ و باکتری نیز مقاوم هست. به همین دلیل در ساخت تابلو برق صنعتی از این دو ماده استفاده های بسیاری میشود.

2- آلومینیومی 

تابلو برق هایی با این جنس سبک وزن و کم هزینه هستند ولی در برابر خوردگی مقاومت بالایی دارند. علاوه بر مقاوم بودن قدرت انعصاف پذیری بالایی نیز دارند که گزینه خوبی برای استفاده در محیط های نا مساعد است. این تابلو ها از تداخلات الکترو مغناطیسی هم جلوگیری میکند.

3- پلی کربنات 

این ماده یک ماده غیر مغناطیسی است که سبک و غیر رسانا است و در محیط های اسیدی و خوردگی بسیار مقاوم است اما به مواد پاک کننده حساس است.

4- فایبرگلاس 

این نوع تابلو های برق در برابر مواد شیمیایی مقاوم بوده و محدوده دمایی خاصی ندارد . این تابلوها را میتوان در محیط های مرطوب نیز استفاده کرد.

 از نظر ولتاژ

 تقسیم بندی مهم دیگری که برای تابلو های برق صنعتی صورت گرفته است تقسیم بندی بر اساس ولتاژ است. این تابلو ها  از نظر ولتاژ به صورت زیر گروه بندی شده اند.

– تابلو برق فشار قوی (HV) : ولتاژ مصرفی بین 36 تا 40 هزار ولت دارند و نگهداری این تابلو ها بسیار مهم می باشد. براین نگهداری آن ها از گاز SF6 ( به علت عدم واکنش پذیری ) استفاده می شود.

– تابلو برق فشار متوسط یا MV : ولتاژ مصرفی بین 1000 تا 36000 ولت را دارا می باشند. این تابلو ها خود به انواع مختلفی از جمله تابلو برق فشار متوسط زیر سطحی، متال اینکلودز، پد شده، کشویی، عایق گاز، متال چلد و غیره تقسیم می شود.

– تابلو برق فشار ضعیف یا LV : ولتاژ مصرفی کمتر از 1000 ولت را شامل می شوند. این گروه براساس نوع ساختمان به دسته بندی های متفاوتی از جمله تابلو برق صنعتی رک، دیواری، میزی و ایستاده تقسیم میشوند.

ما در شرکت تابلو برق آراد مهر تابلو های برق فشار ضعیف و فشار متوسط را ارائه می کنیم بنابراین ضروری است قبل از خرید تسلط  لازم را داشته باشید.

تابلو برق فشار متوسط (MV)

سطح ولتاژ این تابلو ها بین ۱۰۰۰تا ۳۶۰۰۰ ولت می باشد. تابلو های فشار متوسط به شکل چند سلولی مونتاژ میشوند. اجزای آنها شامل بدنه، کلید، کنتاکتور فشار متوسط، کلیدهای جداکننده زمین، باسبار، رله، لوازم اندازه گیری، ترانسفورماتور ولتاژ و جریان و تجهیزات کنترلی است.

موادی که در تابلوهای برق فشار متوسط به کار میره باید از کیفیت بالایی برخوردار بوده و استاندارد باشد. دلیل این امر آنست که احتمال وقوع هر حادثه ای را به حداقل برساند. این تابلو برق ها دو دسته کلی دارند:

1- تابلو برق فشار متوسط ثابت ( fix )
2- تابلو برق فشار متوسط کشویی ( withdrawable )

کاربرد تابلو برق فشار متوسط

با توجه به فشار و ولتاژ در این تابلو ها اصلی ترین کاربردشان در صنایع بزرگ و کارخانجات است. این مدل در طیف وسیعی از سیستم های الکتریکی و راه اندازی تجهیزات مربوط به آن ها مورد استفاده قرار می گیرد. دلیل این امر داشتن فشار بیشتر نسبت به انواع ضعیف تابلو ها می باشد.

تابلو برق فشار ضعیف (LV)

این تابلو ها در سطح ولتاژ کمتر از 1000 ولت تولید میشن. این تابلو برق دارای تجهیزاتی چون قطع و وصل فشار ضعیف، تجهیزات کنترلی، اندازه گیری، حفاظتی، نشانگر، تنظیم کننده است. تمامی این تجهیزات توسط اتصالات به هم متصل میشوند.

ولتاژ نامی تابلوهای فشار ضعیف تا 690 ولت و ولتاژ سرویس تا 400 ولت است. اندازه، طرح و جنس این تابلوها بر اساس محل نصب و نوع کاربرد مشخص می شود. معمولا تابلو فشار ضعیف از جنس چدن و آهن و به صورت توکار، روکار، دیواری، ایستاده و سرپوشیده ساخته می شود. توجه داشته باشید که تجهیزات و سیم کشی داخل تابلو برق باید در دسترس باشد تا امکان تعمیر و بازرسی آن به راحتی فراهم شود.

کاربرد تابلو برق فشار ضعیف 

از مهم ترین و اصلی ترین کاربردهای این نوع تابلو محافظت از مدارهای الکتریکی و تجهیزات درون آن است که در انواع استفاده میشود. بعضی از این تاسیسات، تاسیسات تجاری، صنعتی، ترانسفورماتورها، مدارهای تغذیه و..هستند. تابلوهای فشار ضعیف در پالایشگاه ها، ایستگاه های مبدل، ایستگاه های برق ونیز کاربرد دارند.

گونه ها یا انواع تابلوهای فشار ضعیف

تابلوها ی فشار ضعیف سه دسته هستند:

دسته اول تابلو برق فشار ضعیف دیواری – دسته دوم تابلو برق فشار ضعیف ایستاده ثابت – دسته سوم تابلو برق فشار ضعیف ایستاده کشویی

تابلو برق های دیواری معمولا در دو نوع توکار و روکار ساخته می شوند. هنگام نصب این تابلوها به منظور سهولت و سرعت بخشیدن به نصب از فریم یا قاب استفاده می شود.

تابلو برق سلولی در دسته تابلو برق فشار ضعیف ایستاده قرار دارند که درجه حفاظتی متنوعی دارند. رنگ و ضخامت ورق های استفاده شده در این تابلو ها اختیاری است و می تواند بنا به درخواست کاربران، تغییر کند؛ به علاوه می توان این تابلو ها را به صورت قطعات جداگانه ساخت و در محل مونتاژ کرد.

تجهیزات یا همان اجزای تابلو برق صنعتی

در محفظه داخلی تابلو برق ها تجهیزات متنوعی نصب می شود که میزان تنوع و کارایی آنها به وظیفه نهایی تابلو بستگی دارد. شناخت این تجهیزات می تواند شما را در انتخاب بهتر و در نهایت خرید مطمئن تابلو برق یاری کنید. باهم به بررسی این قسمت می پردازیم.

کنتاکتور

یکی از قطعات کلید زنی الکتریکی در تابلوها، کنتاکتورها می باشند که وظیفه اصلی شان قطع و وصل کردن مدار به صورت مکانیکی است. این تجهیزات از نظر ساختاری به هم پیوسته و یکپارچه اند و تا حد زیادی به رله ها شباهت دارند. نکته این است که کنتاکتورها برای دستگاههایی که با ولتاژ بالا راه اندازی می شوند مورد استفاده خواهند بود.

رله ها 

در صورتی که خطایی بر اثر عوامل مختلف ایجاد شود از رله ها برای ارسال دستور قطع و وصل جریان استفاده می کنند. مدل های مختلف رله شامل رله ی کنترل فاز، رله کنترل بار، رله زمانی یا تایمر است.

کلیدها

در تابلو برق صنعتی کلیدهای گوناگونی مثل کلیدهای سلکتوری، غلطکی، بوش باتون، میکرو سؤیچ و فلوتر سؤیچ وجود دارد. این کلیدها از دسته قطع و وصل کردن مکانیکی مدار هستند که در صورت باز بودن می توانند مدار را با توجه به نیاز تعریف شده، جدا کنند. در زمینه نحوه عملکرد کلیدهای جداکننده بهتر است بدانید که آنها در صورتی که در بی باری کامل بوده یا جریان ناچیزی از درونشان عبور کند قادر به قطع و وصل کردن مدار خواهند بود. همچنین اگر قوس الکتریکی وجود داشته باشد، مکانیسم عمل خاصی جهت خاموش کردن قوس در نظر گرفته نشده است بنابراین شما به هیچ عنوان نمی توانید از این کلیدها جهت قطع و وصل کردن مدار به هنگام روشن بودن دستگاه استفاده کنید.

کلیدهای MCCB یا اتوماتیک 

در تابلو الکتریکی صنعتی یک بسیار کاربردی و مهم به نام کلید کامپکت وجود دارد. به کمک این کلید می توان جریان را چه در شرایط نرمال و چه در شرایط غیر نرمال ( مثل اتصال کوتاه ) به صورت مکانیکی قطع و وصل کرد.

کلیدهای MCB یا مینیاتوری 

این کلیدها تجهیزاتی با عملکرد خودکار هستند که معمولا در دو نوع بی متال برای جریان اضافی و مغناطیسی برای اتصال کوتاه به کار گرفته می شوند. وظیفه این کلیدها مشابه MCCB ها می باشد که وجود آنها مدار را از هر گونه اضافه جریان یا اتصال کوتاه محافظت خواهد کرد.

کلیدهای مجافظ جان 

این کلید همانطور که از نامش هم مشخص است، در کلید برقی و الکتریکی نقش حفاظتی داشته و از گروه کلیدهای MCCB محسوب می شود.

کلید زمین 

عمل ارتینگ یک بخش مهم از اقدامات ایمنی جهت حفاظت از جان کارکنان می باشد که به کمک کلید زمین قابل انجام است. در این فرآیند با اتصال قطعات فلزی به زمین در صورت نشتی جریان، جریان به زمین منتقل می شود.

تجهیزات اندازه گیری 

قطعاتی مانند آمپرمتر، ولتمتر، واتمتر، فرکانس متر، کسینوس فی متر به منظور محاسبه پارامترهای متغیر در تابلو برق صنعتی استفاده می شود.

متصل کننده ها یا ارتباط دهنده ها 

وسایلی مانند کابلشو، سیم و شینه در تابلو برق برای ارتباط دادن بخشهای مختلف به یکدیگر مورد استفاده قرار می گیرند.

بی متال 

قطعه ای محافظتی است که جهت محافظت از موتورهای الکتریکی طراحی و تعبیه شده است. به بی متال رله حرارتی نیز گفته می شود. در حقیقت این تجهیزات به دلیل افزایش حرارت از موتور حفاظت کرده و از ایجاد هرگونه آسیب و خرابی در آن جلوگیری می کند.

شستی یا پوش باتن 

این قطعه به شما اجازه می دهد تا به کمک یک نیروی خارجی مانند فشار انگشت و نیروی دست، جریان برق را قطع و وصل کنید. این قطعات از مهم ترین بخش های تابلو برق صنعتی هستند که معمولا در ۳نوع استاپ، استارت و استارت/استاپ طراحی و تولید می شوند.

سیستم های کنترل کننده یا PLC 

همانطور که میدانید تابلوهای برق از دسته تجهیزات کاربردی جهت توزیع برق به شمار می روند که وجود PLC یا سیستم های کنترل در آن ها به ما اجازه می دهد تا فرآیندهای در حال انجام را به راحتی کنترل کنیم.

رله های زمانی یا تایمرها 

تایمرها وظیفه کنترل جریان را به عهده دارند و بر اساس نحوه کارشان به دسته بندی های متفاوتی تقسیم می شوند که از مهم ترین آن ها می توان به تایمرهای هیدرولیک، تایمرهای الکترونیکی، تایمرهای الکترومکانیکی، رله بی متال، رله نیوماتیکی و.. اشاره کرد.

رله کنترل فاز

وظیفه اصلی رله کنترل فاز در تابلو برق صنعتی قطع کردن مدار فرمان در شرایط ویژه مانند قطع و وصلیهای متوالی و شوک های ناشی از آن و.. می باشد.

سافت استارترها

همانطور که می دانید جریان راه اندازی موتورهای الکتریکی بالاست، بنابراین در شرایطی که نتوانیم آن ها را به صورت مستقیم راه انداز کنیم، باید از سافت استارترها کمک بگیریم.

فیوزها 

فیوزها المان هایی ویژه با طراحی خاص در تابلو برق صنعتی هستند که در صورت افزایش جریان از مقدار تعیین شده، از طریق ذوب شدن یک یا چند جزء مدار را باز می کنند. همچنین فیوزها خود به انواع مختلفی تقسیم می شوند که دسته بندی شان معمولا بر اساس فاکتورهای متنوعی همچون مقدار ولتاژ، نوع ساختار قطع کننده و.. انجام می شود.

سنسورها 

امروزه از سنسورهای تابلو برق صنعتی جهت جمع آوری اطلاعات از دستگاه های دیگر مانند سیستم های اندازه گیری و کنترل استفاده می شود که از جمله انواع مختلف آن ها می توانیم به سنسورهای نوری، القایی، خازنی کنترل سطح، خازنی، شمارش، رنگ و… اشاره کنیم.

ترمینال ها 

نرمینال ها جهت ارتباط تجهیزات داخلی و خارجی مورد استفاده قرار گرفته و به سه گروه ریلی، پیچی و شاخه ای تقسیم می شوند.

مقره 

این تجهیزات جهت مهار کردن المان های هادی در تابلو برق صنعتی و اتصال شینه به بدنه مورد استفاده قرار می گیرند که غالبا از جنس پلاستیک یا چینی هستند.

شینه 

شینه که با عنوان باس بار نیز شناخته می شود در مخازن باتری مورد استفاده قرارگرفته و جهت اتصال تجهیزات ولتاژ بالا به تجهیزات ولتاژ پایین به کار برده می شود.

ترانسفورماتورها 

برای آنکه بتوان از شبکه های توزیع برق به صورت مداوم و اصولی نگهداری کرد، باید پارامترهای متفاوتی به صورت مداوم اندازه گیری شوند که این کار از طریق ترانس ها به راحتی قابل انجام خواهد بود. وظیفه اصلی این تجهیزات تنظیم توان، ولتاژ و جریان است که خود به دو نوع زیر تقسیم می شوند.

ترانسفورماتور جریان یا CT 

وظیفه اصلی این نوع از ترانسفورماتورها حفاظت و اندازه گیری به کمک سیگنال های جریان کوچک است . در حقیقت این تجهیزات با تبدیل جریان های با دامنه بزرگ به جریان های کوچک، آن را برای رله ها و سایر بخش های تابلو مناسب می کنند که خود به 2مدل ترانس CTمحافظتی(جهت تشخیص خطای ارت، اضافه بار و اتصال کوتاه) و ترانس CT اندازه گیری (جهت اندازه گیری جریان) تقسیم می شوند. 

ترانسفورماتور ولتاژ یا PT 

این مورد نیز همانند ترانس قبلی ولتاژ های با دامنه زیاد را به ولتاژ پایین تبدیل کرده تا به راحتی قابل اندازه گیری باشد. از این ترانس ها برای موارد دیگری همچون ایزولاسیون بین ولتاژ بالای شبکه قدرت و سایر بخش های متصل به ثانویه استفاده می شود.

علاوه بر مواردی که در بالا به آن ها اشاره شد ، تابلو برق های صنعتی یک سری تجهیزات دیگری نیز دارند که به مهم ترین آنها اشاره میکنیم.

– چراغهای سیگنال

وظیفه اصلی چراغ های سیگنال هشداردهندگی است که در صورت هر گونه مشکل در تابلو از رنگ چراغ سیگنال به راحتی می توان نوع خطای پیش آمده را تشخیص داد. در همین زمینه رنگ های مختلف چراغ سیگنال و معنی هر کدام از آن ها به صورت زیر است.

 رنگ سبز : حالت نرمال و اماده به کار بودن دستگاه

 زرد : بیانگر احتیاط به عنوان نمونه در شرایطی که جریان یا حرارت به میزان خاصی رسیده باشد این چراغ روشن می شود.

 سفید : ولتاژ سیستم در حالت نرمال است یا روند کار در شرایط عادی در حال انجام است.

قرمز : وجود یک مشکل غیرعادی در سیستم. به عنوان نمونه چراغ قرمز هنگام درخواست از اپراتور جهت متوقف کردن دستگاه در شرایط اضافه بار روشن می شود.

 آبی : برای موارد خاصی که در دسته بندی های بالا جای ندارد از این رنگ استفاده شده است.

چراغ های هشدار

این تجهیزات همانند مورد قبل جهت اطلاع از خطر طراحی شده اند اما تفاوت شان در این است که برای اعلام شرایط هشدار از فاصله دور کاربرد دارند و معمولا روی پنل ها یا ماشین آلات نصب می شوند.

مدارها در تابلو برق صنعتی

مدارات تابلو های برق صنعتی به طور کلی شامل دو دسته زیر می باشند :

مدار اصلی : تمامی بخش های به کار رفته در مدار تابلو برق که جهت انتقال انرژی الکتریکی اصلی به کار رفته و هادی هستند و جزو مدار اصلی تابلو تابلو برق صنعتی محسوب می شوند>.

مدار فرعی : باقی بخش های هادی تابلو به جز مدار اصلی، در دسته مدارات فرعی جای می گیرند که جهت حفاظت، تنظیم، اندازه گیری و کنترل ایجاد شده اند>.

نحوه قرار گیری تجهیزات در تابلو برق صنعتی

برای نصب تجهیزات داخلی تابلو برق های صنعتی باید دقت داشته باشیم که هر قطعه در جای درست خودش باشد و فاصله های مشخص آن رعایت شود به طوری که دسترسی به تمام تجهیزات از جلو تابلو نیز امکان پذیر باشد.

استاندارد های مربوطه تابلو برق های صنعتی

در زمینه های مختلفی مثل ساخت، پیاده سازی، طراحی، حمل و جا به جایی، انبارش، نصب، تعمیر و جابه جایی ، استانداردهای مختلفی برای تابلو برق تا تعیین شده . استانداردهای کلی در مورد تابلو برق و صنایع الکترونیک مربوط به استانداردهای IECو IEEEو ANSI می شوند و برای تابلو برق فشار متوسط و ضعیف بهترین و کامل ترین استاندارد، استاندارد IEC >است.

براساس قوانین استانداد جهانی این موارد برای تابلو برق های صنعتی باید رعایت شود :

– جعبه برق صنعتی باید بر اساس نیاز ساخته شود.

– تابلو های صنعتی باید بر اساس درجه بندی های مختلف انتخاب شده و اصول برای آن ها رعایت شود.

– بعد از اینکه تابلو صنعتی ساخته شد نیاز است که عملکرد آن به درستی تست شود.

– تابلو باید به روش های درست حمل شود.

– اطلاعات لازم بعد از حمل باید به خریدار درباره جعبه برق صنعتی داده شود.

– تابلو برق صنعتی هر کدام نیاز به نصب و نگهداری خاص دارند که باید رعایت شوند.

استانداردهای مربوط به بدنه

بدنه باید از جنس مرغوب ساخته شده باشد، باید قفل ها به صورت اصولی روی درب ها نصب شده باشد و از لوله های استیل برای درب ها استفاده شود.

استانداردهای مربوط به کلید قدرت

باید کلید ها طوری نصب شوند که تابلو ساز برق صنعتی و دیگر افراد بتوانند به راحتی این کلید ها را تعمیر و با تعویض کنند. دما نیز برای نصب و انتخاب کلید ها بسیار مهم است. از این رو باید دمای مناسب برای کلید ها وجود داشته باشد. هم چنین باید کلید قدرت تا عملکرد های  2000 بار نیازی به تعویض نداشته باشند.

استاندارد های مربوط به ایمنی و نصب

علاوه بر اینکه باید قطعات با کیفیت را برای تابلو صنعتی استفاده کرد، نیاز است تا موارد ایمنی را برای تابلو و نصب آن در نظر بگیریم. درواقع برقراری امنیت برای انواع تابلو برق بسیار با اهمیت است. به عنوان مثال باید از اتصالات و محکم بودن آن اطمینان پیدا کرد ، نباید هیچ گونه سوراخ یا خوردگی در بدنه وجود داشته باشد، تابلو برق نباید نزدیک به مکان گرم یا آتشزا قرار بگیرد، هم چنین باید اتصالات به زمین تابلو هم کاملا برقرار باشد، دریچه های حفاظتی باید در قسمت های الکتریکی بسته باشد و از رله ها در مدار کنترل نباید به کار گرفته شود.

برای نصب نیز نباید خاک یا چربی در محل نصب و اتصالات وجود داشته باشند. اندازه سیم کشی باید تعیین شود و سیم کشی برای مدارها نیز آماده شوند. شماره گذاری باید برای سلول ها انجام گیرد و از تمامی قطعات بعد از نصب باید آزمایش و امتحان انجام گیرد. هم چنین برای تابلو برق باید محل درست وجود داشته باشد.

همین الان با ما تماس بگیرید و از مشاوره رایگان بهره‌مند شوید!

میزان حفاظت در تابلو برق های صنعتی

درجه حفاظت یا IP که مخفف شده عبارت Ingress Protection است نشان دهنده درجه حفاظت محصول در برابر ذرات مایع، جامد و فشار است. رقم اول در این درجه که به صورت یک عدد دو رقمی نمایش داده می شود، مربوط به درجه حفاظت ذرات جامد و رقم دوم مربوط به درجه حفاظت مایعات است. عدد دهگان در این عدد از ۰تا  ۶ و عدد یکان از ۰تا ۸ شماره گذاری می شود که معنی هر کدام از آن ها به شرح زیر است

عدد دهگان درجه حفاظت

1- بدون حفاظت،

2- حفاظت در برابر اجسام بیش از 5 سانتی متر،

3- حفاظت در برابر اجسام بیش از 1.25 سانتی متر،

4- حفاظت دربرابر اجسام بیش از 2.۵میلی متر،

5- حفاظت دربرابر اجسام بیش از ۱میلی متر،

6- مجهز به فن و حفاظت در برابر گرد و غبار،

7- حفاظت کامل در برابر گرد و غبار،

عدد یکان درجه حفاظت

1- بدون محافظت،

2- حفاظت در برابر ریزش و پاشش آب در حالت عمودی،

3- حفاظت از ریزش و پاشش آب و مایعات در حداکثر زاویه 15 درجه،

4- حفاظت از ریزش و پاشش آب و مایعات در حداکثر زاویه ۶۰درجه،

5- حفاظت 360 درجه در برابر آب،

6- حفاظت در برابر نفوذ فشار یا آب در شرایط kPA ۳۰ و سطح نازل معادل mm3.

7- حفاظت در برابر نفوذ فشار یا آب در شرایطkPA ۱۰۰و سطح نازل معادل  mm5.

8- امکان غوطه ور شدن در آب بدون اسیب تا عمق ۱متر،

9- امکان غوطه ور شدن در آب بدون اسیب تا هر عمقی،

طریقه نصب تابلو برق های صنعتی

این کار نیازمند تخصص بالایی است که تنها توسط افراد کاربلد و کسانی که با تجهیزات برقی آشنا هستند انجام میشود. تابلو های برق صنعتی را میتوان به صورت ایستاده و دیواری نصب کرد. البته بسته به نوع ولتاژ، نصب متفاوت است. به طور کلی تابلوهای برق صنعتی به ترتیب زیر مونتاژ و راه اندازی می گردند و سپس در محل مربوطه نصب میشوند.

1- نخستین گام نصب و راه اندازی بدنه و تابلو برق صنعتی می باشد.

2- گام دوم نصب و راه اندازی تجهیزات صنعتی مثل فیوز ها و رله ها است.

3- سومین گام نصب و راه اندازی سیم ها می باشد.

4- مرحله چهارم نصب تجهیزات اندازه گیری است که به دقت و ظرافت صورت می پذیرد.

5- پنجمین گام نصب سیستم هشدار است که مانند سایر مراحل، از اهمیت فراوانی برخوردار است.

سخن پایانی

در این صفحه اطلاعات مورد نیاز درباره تابلو برق های صنعتی، انواع آنها، کاربردها و جنس تابلو ها و تجهیزات داخلی آنها را در اختیار شما قرار دادیم. خلاصه هرآنچه که لازم است برای خرید مطمئن تابلو برق صنعتی بدانید در اختیار شما قرار دادیم تا با آگاهی و اطمینان کافی خریدی عالی داشته باشید.

به طور کلی هر تابلو برق صنعتی باید توسط متخصص نصب و راه اندازی شود تا از ایمنی و عملکرد صحیح سیستم اطمینان حاصل شود.

– تابلو برق صنعتی آماده به صورت استاندارد و با مشخصات از پیش تعیین شده تولید می‌شوند و معمولاً برای کاربردهای عمومی مناسب هستند.

– تابلوهای برق صنعتی سفارشی بر طبق نیازهای مورد نظر مشتری طراحی و ساخته می‌شوند و می‌توانند شامل ویژگی‌های منحصر به فردی باشند.

مزیتهای مهمی که باید همواره مورد توجه قرار بدهیم به این شرح است:

اول اینکه قیمت مناسبی دارد : از آنجایی که این تابلو های برق به تعداد انبوه تولید می شوند، قیمتشان معمولاً پایین‌تر است.

دوم اینکه زمان تحویل آن کوتاه : این تابلوها به صورت آماده در انبار موجود هستند و دیگر نیاز نیست برای ساختشان وقت صرف بشود. بنابراین در زمان بسیار کوتاهی به مشتری تحویل داده میشوند.

و سوم اینکه استانداردهای تضمین شده دارند : از آنجا که این تابلوها مطابق با استانداردهای بین‌المللی تولید می‌شوند استاندارشان تضمین شده است.

هزینه نگهداری بستگی به نوع تابلو، تجهیزات استفاده شده و شرایط محیطی دارد. به طور کلی، نگهداری منظم می‌تواند از هزینه‌های تعمیرات پیش‌گیری کند

مطمئن شوید که تابلو مطابق با استانداردهای بین‌المللی تولید شده است.

– به گارانتی و خدمات پس از فروش آن دقت کنید زیرا تولیدکنندگان معتبر معمولاً گارانتی و خدمات پس از فروش ارائه می‌دهند.

– می بایست قبل از خرید، از بازرسی و تست تابلو اطمینان حاصل کنید.

بله، ما در شرکت تابلو برق آراد مهر، خدمات سفارشی‌سازی را ارائه می‌دهیم تا تابلوها مطابق با نیازهای خاص مشتریان طراحی و ساخته شوند.

تابلو برق صنعتی برای کنترل و توزیع برق در محیط‌های صنعتی با بارهای سنگین استفاده می‌شود، در حالی که تابلو برق ساختمانی برای مصارف مسکونی یا تجاری کوچک‌تر طراحی شده است

شما می‌توانید با استعلام قیمت از طریق وب‌سایت یا تماس با کارشناسان ما، از قیمت دقیق تابلو برق صنعتی مطلع شوید. ما همواره تلاش می کنیم تا تابلوهای برق صنعتی آماده را با کیفیت بالا و مناسبترین قیمت ارائه نماییم.

  • بازرسی منظم : تابلوها باید به طور منظم بازرسی شوند تا از عملکرد صحیح آن‌ها اطمینان حاصل شود.
  • تمیزکاری : گرد و غبار و آلودگی‌ها باید به طور منظم از تابلو پاک شوند.
  • تعویض قطعات فرسوده : قطعاتی مانند فیوزها و رله‌ها باید در صورت نیاز تعویض شوند

بله، با استفاده از تجهیزات مدرن مانند PLC و HMI، می‌توان تابلو برق صنعتی را به سیستم‌های هوشمند متصل کرد. این کار امکان کنترل و مانیتورینگ از راه دور را فراهم می کند.

  • IEC 61439: استاندارد بین‌المللی برای تابلوهای برق فشار ضعیف.
  • IEEE C37.20: استاندارد برای تابلوهای برق فشار متوسط و فشار قوی.
  • NEMA: استاندارد انجمن ملی تولیدکنندگان الکتریکی آمریکا.

اگر نیازهای خاصی دارید که تابلوهای آماده قادر به برآورده کردن آن‌ها نیستند، بهتر است از تابلو برق صنعتی سفارشی استفاده کنید.

مثلا هر وقت نیاز به ابعاد خاصی برای نصب و راه اندازی تابلو داشتید یا هر وقت به تجهیزات پیشرفته ای داشتید و یا شرایط محیطی خاصی مانند رطوبت بالا، دمای شدید یا وجود مواد شیمیایی بود و تابلو را برای آنجا می خواستید از تابلو برق صنعتی سفارشی استفاده می نمایید.